ИЗВЕСТУВAЊЕ

ИЗВЕСТУВAЊЕ

Поради високите летни температури и несовесната и неконтролирана потрошувачка на вода од поедини домаќинства и покрај тоа што наплатата им се врши преку водомери, значително се намалени водните резерви во базените со вода за пиење.
Поради овие, а и низа други причини Ј.П. Камена Река воведува рестриктивно трошење на водата за пиење по реони.
Реон 1
На ден 01.08.2017 год. во периодот од 16:30 до 21:00 часот вода нема да имаат корисниците на водоводната линија од Сувата маала.
Реон 2
На ден 02.08.2017 год. во периодот од 16:30 до 21:00 часот вода нема да имаат корисниците на водоводната линија од ул. Македонска, ул. Илинденска, ул. Езерска и дел од ул. Осоговска.
Дополнително и навремено ќе бидете известени и за другите реони.
Однапред Ви благодариме на разбирањето

Kamena Reka