ЈП „Камена Река“ ја обновува оштетената урбана опрема во Македонска Каменица

ЈП „Камена Река“ ја обновува оштетената урбана опрема во Македонска Каменица

ЈП Камена Река покрај успешното спроведување на екоакцијата „Пролетно чистење“ и акцијата за пролетно разубавување на градот со засадување на декоративни зимзелени и листопадни садници, започна и со реновирање на дотраената и оштетена урбана опрема во градското подрачје на Македонска Каменица. Дел од оштетените клупи и канти за отпадоци во централното градско подрачје и кејот на Каменичка Река се обновуваат, додека на одредени места според потребите се поставуваат нови клупи и друга додатна урбана опрема.

Започнатите акции за пролетно разубавување на градот ќе продолжат и во наредниот период. Во тек се подготовките за засадување на декоративни цвеќиња на јавните површини во цнетарот на градот и градскиот плоштад, кое наскоро ќе започне во зависност од временските услови.

Kamena Reka