АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА ОДГОВОРНО КОРИСТЕЊЕ НА ФЕКАЛНАТА КАНАЛИЗАЦИЈА

АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА ОДГОВОРНО КОРИСТЕЊЕ НА ФЕКАЛНАТА КАНАЛИЗАЦИЈА

Една од редовните активности на Јавното претпријатие „Камена Река“ е и одржување во функција и редовно чистење на фекалната канализација. Често при извршувањето на работните обврски вработените се соочуваат со низа потешкотии кои се предизвикани пред се, од неодговорно и несовесно однесување на граѓаните. При чистењето на фекалната канализација се вадат материјали од секаков вид кои допринесуваат за запишување на канализационите цевки.

Од оваа причина, ЈП „Камена Река“ упатува апел до граѓаните да се однесуваат поодговорно, посовесно и подомаќински и сите заеднички да допринесеме за одржување на канализационата мрежа.

 

admin 4135