Ќе работи Градскиот зелен пазар во петок 08.05.2020 година

Ќе работи Градскиот зелен пазар во петок 08.05.2020 година

Врз основа на Заклучок бр. 5 од денес одржаниот состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување, од утре, 08.05.2020 година, Градскиот зелен пазар во Македонска Каменица продолжува со работа.
Градскиот зелен пазар ќе работи во периодот од 08:00 часот до 15:00 часот.
Според наложбите дадени од Општинскиот штаб за заштита и спасување и мерките и уредбите на Влада, ние како Јавно претпријатие кое стопанисува со Градскиот пазар сме задолжени за организирање и придржување кон посебни правила и начини на однесување на посетителите.

Во таа насока, во текот на денешниот ден извршивме вонредна дезинфакеција на Градскиот пазар.
Веќе е направен распоред со задржување на минимум препорачано растојание помеѓу продажните места (тезги).
Обезбедена е засилена редарска служба пред и во Градскиот пазар.
Ќе бидат поставени контролни редарски пунктови на сите влезови на Градскиот пазар со обезбедени средства за дезинфекција и со минимум обезбеден простор за посетителите при чекање за влез.
Ги известуваме посетителите на Градскиот пазар дека: се задолжуваат со себе да носат заштитни медицински маски и да не се задржуваат безпотребно на Градскиот пазар, со цел одржување на потребна социјална дистанца и зголемена лична заштита и заштита на останатите посетители.

Kamena Reka

One thought on “Ќе работи Градскиот зелен пазар во петок 08.05.2020 година

  1. Pingback: 3lounged

Comments are closed.